Bio

Muziek en meer

Biografie Hans Voerman

In het 7e levensjaar van Hans Voerman deed, zoals bij velen in die tijd, het elektronisch orgel zijn intrede in de huiskamer. Al snel was hij met grote regelmaat op de orgelkruk te vinden. In deze beginperiode ontwikkelde hij zich volledig autodidactisch. Om dit proces in goede banen te leiden kreeg hij van zijn ouders de mogelijkheid om orgel les te nemen op de plaatselijke muziekschool. Zijn docent Dhr. Dijkstra vertelde hem later dat hij verbaasd had opgekeken toen een blanco leerling een breed scala aan repertoire (volledig, 2 klavieren en pedaal!) zelf uitgezocht bleek te hebben en hij stimuleerde dan ook deze muzikale ontwikkeling ten volle.

Hans leerde hier de beginselen van het notenschrift en na een verhuizing naar Leeuwarden kwam hij voor het eerst in aanraking met het spelen in workshopverband. Omdat er weinig pianisten/toetsenisten beschikbaar waren was hij op zijn 12e muziekschool-huispianist geworden en speelde hij piano/keyboard in alle workshops van muziekschool Leeuwarden.

Na het behalen van zijn HAVO diploma begon in 1986 zijn studie elektronisch orgel op het Conservatorium Leeuwarden bij John Hondorp. In 1987 gevolgd door een tweede studie Piano/Keyboards pop. In 1992 verhuisde hij naar het Twents Conservatorium te Enschede alwaar hij beide studies voltooide. Zijn laatste examen was op 14 januari 1994.

Hierna werd hij mede-vennoot in Hollywood Boulevard. Hiermee leerde hij alle grote podia van Nederland kennen en ontwikkelde zich vooral in prima vista lezen, begeleiden en programmeren. Daarnaast bleef hij actief als muziek docent (eigenaar Muziekschool Zuiderburen, Stichting Seewyn Kunsteducatie), studio muzikant, producent en podium muzikant.

In Maart 2003 werd Voerman Producties een feit. Momenteel werkzaam op het podium met onder andere: Boston Tea Party, Mannen van Oranje, Flatout, Glamourama en vele andere popbands. Daarnaast werkzaam bij Soldaat van Oranje en diverse theatertours (Brigitte Kaandorp, Musicals in Concert, Aida 2019, Best of Broadway, The Sounds of Musicals) Daarbuiten nog losse live-, studio- en televisieprojecten (Aida 2021, Klassiekers met Kleinsma, Drèentse Zangers, e.v.a.).